Voordelen van zonnepanelen voor bedrijven

Nederland is inmiddels voorzien van ruim 1,5 miljoen woningen met nieuwe zonnepanelen. Gezien de hoeveelheid woningen in het kikkerlandje is dit enkel het begin, maar Nederland is al erg positief over de vooruitgang rondom de duurzame energieproductie in het land. 

Naast woningen lijken ook steeds meer bedrijven over te stappen naar zonnepanelen. Een duurzame boerderij of duurzame kledingzaak draagt immers bij aan het vertragen van de klimaatverandering. Een goed imago voor het bedrijf! Meer voordelen delen wij in dit artikel.

Investering verdient zich terug

De plaatsing van pv-systemen is een behoorlijke investering, maar schrik niet! De investering verdient zichzelf namelijk binnen vijf jaar terug aan de hand van besparingen. Na de plaatsing van de panelen zal de eigenaar uitsluitend kosten hebben voor regelmatig onderhoud. Verder wordt er voortdurend bespaart op de energieprijzen, aangezien jij zelf een producent bent.

Weinig inspanning nodig

Zonnepanelen aansluiten wordt tot in de puntjes geregeld door specialisten, waardoor de eigenaar zelf weinig tot niets hoeft te doen. Wellicht een kopje koffie inschenken voor de medewerkers. Daarnaast zullen de zonnepanelen volledig zelf de zonne-energie omzetten in bruikbare energie, waardoor jij enkel geniet van de besparingen. 

Overige energie kan worden opgeslagen

Het is uiteraard mogelijk dat er een maand meer energie wordt opgewekt dan verbruikt. Op dat moment is er sprake van een overschot aan energie. Geen stress, daar is een oplossing voor. De solarwatt zonnepanelen zijn voorzien van een accu, waarmee het overschot kan worden opgeslagen. Op minder zonnige dagen heb jij dan alsnog opgewekte energie.